2ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΞΑΝΘΗΣ

  • Main-slider

    Τoμέας Πληροφορικής  -  Informatics

  • Main-slider

    Τομέας Ηλεκτρονικής  -  Electronics

  • Main-slider

    Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος  -  Agriculture, Food and Environment

  • Main-slider

    Τομέας Οικονονομίας και διοίκησης  -  Economics and Management

  • Main-slider

    Τομέας Υγείας και πρόνοιας - Health and Providence

space line

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
plinetxan link
 
 
 
 
 
 
digitalsch link
 
iep link
 
safernet link
 
pegasus link
 
 
 
 
Απρίλιος 2024
ΚΔΤΤΠΠΣ
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
epal1 lnk iek lnk Sch rules2 link ekthesi apotimisis 2EKxan
draseis 2EKxan

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Τυροκομική Επιχείρηση "Ιωάννης Δουκίδης & Υιοί"

Η επίσκεψη στην Τυροκομική Επιχείρηση «Ιωάννης Δουκίδης & Υιοί», που εδρεύει στην Βιομηχανική περιοχή Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024,με το τμήμα Γ΄ Τροφίμων του τομέα Γεωπονίας. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του εργαστηριακού μαθήματος «Αρχές Επεξεργασίας Τροφίμων» και Ασφάλεια τροφίμων.

Συνοδοί εκπαιδευτικοί: Καραλίδης Φώτιος, Μπακαλίδης Γεώργιος, Χαβουζούδη Αλεξία

Στόχοι της επίσκεψης:

  • Να παρακολουθήσουν οι μαθητές την διαδικασία παραδοσιακής τυροκόμησης με την σύγχρονη τεχνογνωσία.

  • Να μάθουν για την κατηγοριοποίηση των τυριών όπως σκληρότητα, ωρίμανση, προέλευση γάλακτος.

  • Να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με επαγγελματίες και να προβληματιστούν σχετικά με τη δική τους μελλοντική επαγγελματική αποκατάσταση.

 

Λίγα λόγια για την επιχείρηση:

Η εταιρεία Ιωάννης Δουκίδης  & Υιοί ιδρύθηκε το 1957:

ξεκίνησε από τον παππού, ο οποίος τυροκομούσε στο σπίτι του. Γρήγορα δημιούργησε το δικό του τυροκομείο έξω από το χωριό Ξυλαγανή, όπου βρισκόταν η έδρα της. Την επιχείρηση συνέχισε ο πατέρας του που μπήκε μικρός στο τυροκομείο και κατάφερε να το αναπτύξει σε μια τυροκομική επιχείρηση η οποία στις αρχές της δεκαετίας του 1990, μεταφέρθηκε στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής. Σήμερα, αυτός και τα ξαδέρφια του συμμετέχουν δυναμικά στο μεγάλωμα της επιχείρησης η οποία παράγει φέτα, αγελαδινό τυρί, ανθότυρο, γίδινο τυρί, μυζήθρα και κρέμα, ενώ πρόσφατα ξεκίνησε την παραγωγή ημίσκληρου τυριού.

Τα προϊόντα πωλούνται εδώ και δεκαετίες στις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και εξάγονται σε χώρες του εξωτερικού όπως η Γαλλία, η Γερμανία και άλλες. Η ποιότητα και η υγιεινή είναι παράγοντες που χαρακτηρίζουν την εταιρεία.

DImage 1

 

 

DImage 2

 

DImage 3

 

Δράσεις του τομέα Υγείας-Πρόνοιας στα πλαίσια ενημέρωσης των μαθητών της Γ’ τάξης σχετικά με την επαγγελματική αποκατάσταση τους μετά το πέρας των λυκειακών σπουδών τους.

Στις 25/01/2024 ο λογοθεραπευτής κ. Κωνσταντίνος Θεραπίδης, αποδεχόμενος την πρόσκληση μας, ενημέρωσε τους μαθητές μας στο χώρο του σχολείου για τις σπουδές και το επάγγελμα του λογοθεραπευτή. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Θεραπίδη για την ανταπόκριση του στο αίτημα μας.

 

logotherapeutis

 

 

Στις 16/02/2024 η εργοθεραπεύτρια κα Ελένη Παπαδογιάννη, αποδεχόμενη την πρόσκληση μας, ενημέρωσε τους μαθητές μας στο χώρο του σχολείου για τις σπουδές και το επάγγελμα του εργοθεραπευτή. Ευχαριστούμε θερμά την κα Παπαδογιάννη για την ανταπόκριση της στο αίτημα μας.

ergotherapeutria

 

 

Στις 16/02/2024 ο καθηγητής Νοσηλευτικής του σχολείου μας, υπεύθυνος της μαθητείας της νοσηλευτικής ειδικότητας του σχολείου μας και διδάσκων στα ΔΙΕΚ Ξάνθης κ. Ραφαήλ Θεοδωρίδης ενημέρωσε τους μαθητές για το μεταλυκειακό έτος σπουδών (Μαθητεία), την πρακτική άσκηση και τις σπουδές στα δημόσια ΙΕΚ. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Θεοδωρίδη για την ανταπόκριση του στο αίτημα μας.

 

 theodoridis

 

Στις 7/03/2024 η διαιτολόγος κα Κυριακή Καλδαρίδου , αποδεχόμενη την πρόσκληση μας, ενημέρωσε τους μαθητές μας στο χώρο του σχολείου για τις σπουδές και το επάγγελμα του διαιτολόγου. Ευχαριστούμε θερμά την κα Καλδαρίδου για την ανταπόκριση τη στο αίτημα μας.

 

diaitologos

 

Στις 29/03/2024 ο ανθυποπυραγός κ. Κωνσταντινίδης , αποδεχόμενος την πρόσκληση μας, ενημέρωσε τους μαθητές μας στο χώρο του σχολείου για τις σπουδές και το επάγγελμα του πυροσβέστη. Ευχαριστούμε θερμά τον ανθυποπυραγό κ. Κωνσταντινίδη για την ανταπόκριση του στο αίτημα μας.

 

pyrosvestis

 

 

 

 

 

Εκπαιδευτική εκδρομή στην Agrotica 2024 - Γ τροφίμων

Οι μαθητές του τμήματος Γ΄Τροφ, την Παρασκευή 2/2/2024, στα πλαίσια του μαθήματος «Βιολογική Γεωργία», επισκέφθηκαν την 36η Agrotica Διεθνή έκθεση στην Θεσσαλονίκη.

Έγινε ξενάγηση- επίσκεψη, σχεδόν σε όλα τα περίπτερα της έκθεσης, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση και προσοχή στα περίπτερα, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων(ΥΠΑΑΤ), των εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Γεωργικών Μηχανημάτων και περιπτέρων που πρόβαλλαν καινοτόμες εφαρμογές στην γεωργία και την Βιολογική Γεωργία.

Στόχοι της επίσκεψης:

  • Να δουν οι μαθητές, καινοτόμες εφαρμογές στην Γεωργία.
  • Να αντιληφθούν την αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, μέσα από την χρήση των νεών τεχνολογιών.
  • Να συνδέσουν την θεωρητική γνώση, με την εφαρμοζόμενη τεχνολογία στην γεωργική παραγωγή και ιδιαίτερα στην Βιολογική Γεωργία.

 fk agrotica24img1

 

fk agrotica24img2

 

fk agrotica24img3

 

 

 

Η επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ- meat company»

  

apopapmeatcomp img1     apopapmeatcomp img2

 

Η επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ- meatcompany», πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, στο Λαμπρινό Ξάνθης, με το τμήμα Γ΄ τροφίμων. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του εργαστηριακού μαθήματος «Μεταποίηση Ζωικών Προϊόντων».

Στόχοι της επίσκεψης:

  • Οι μαθητές παρακολούθησαν και βίωσαν την διαδικασία παραγωγής- μεταποίησης και συσκευασίας των προϊόντων κρέατος.
  • Οι μαθητές βίωσαν και συζήτησαν τις δυνατότητες μελλοντικής επαγγελματικής ενασχόλησης τους, στην επιχείρηση.
  • Συνδέθηκε και έγινε κατανοητό, το πρακτικό και θεωρητικό μέρος του μαθήματος, με τις πραγματικές συνθήκες παραγωγής.

 

Λίγα λόγια για την επιχείρηση:

Η εταιρεία «Απόστολος Παπαδόπουλος meatcompany», είναι μια τρίτης γενιάς οικογενειακή επιχείρηση, παραγωγής – μεταποίησης – συσκευασίας και εμπορίας κρέατος και κρεατοσκευασμάτων.

Βρίσκεται στο Λαμπρινό Ξάνθης και δραστηριοποιείται στο ιδιόκτητο Πάρκο παραγωγής έκτασης 55.000 τ.μ.

Η εταιρεία έχει έντονα περιβαλλοντικό Πρόσωπο, καθώς:

  • Πραγματοποιεί συστηματικό διαχωρισμό υλικών για ανακύκλωση.
  • Έχει εγκατεστημένα φωτοβολταϊκά, για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Από την επεξεργασία των υγρών αποβλήτων παράγει βιοαέριο, που διαθέτει για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Καινοτομεί στην επεξεργασία υγρών υπολειμμάτων, με μεγάλη περιεκτικότητα σε λίπη (το 2018 βραβεύτηκε με το Environmental Award ).

 

 

 

 

© Copyright 2014 - 2024, 2ο ΕΚ ΞΑΝΘΗΣ. All Rights Reserved.