2ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΞΑΝΘΗΣ

  • Main-slider

    Τoμέας Πληροφορικής  -  Informatics

  • Main-slider

    Τομέας Ηλεκτρονικής  -  Electronics

  • Main-slider

    Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος  -  Agriculture, Food and Environment

  • Main-slider

    Τομέας Οικονονομίας και διοίκησης  -  Economics and Management

  • Main-slider

    Τομέας Υγείας και πρόνοιας - Health and Providence

space line

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
plinetxan link
 
 
 
 
 
 
digitalsch link
 
iep link
 
safernet link
 
pegasus link
 
 
 
 

 institution home  Σας καλωσορίζουμε στο δικτυακό μας τόπο.

Το 2ο ΕΚ (Εργαστηριακό Κέντρο) Ξάνθης στοχεύει στην σωστή και άρτια εργαστηριακή εκπαίδευση των μαθητών/τριών της τεχνικής-επαγγελματικής εκπαίδευσης σε πλήρως οργανωμένα εργαστήρια, ώστε να τους βοηθήσει και να τους προετοιμάσει για να ενταχθούν επαγγελματικά στην αγορά εργασίας.

Το 2ο ΕΚ Ξάνθης ανήκει στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση Ξάνθης και υποστηρίζει την εκπαίδευση των μαθητών/τριών του 1ου ΕΠΑΛ Ξάνθης, του ΙΕΚ Ξάνθης και του 4ου ΓΕΛ Ξάνθης. Συστεγάζεται με το 1ο ΕΠΑΛ Ξάνθης και το ΙΕΚ Ξάνθης.

Μάρτιος 2024
ΚΔΤΤΠΠΣ
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
epal1 lnk iek lnk Sch rules2 link ekthesi apotimisis 2EKxan
draseis 2EKxan

 

Εκπαιδευτική εκδρομή στην Agrotica 2024 - Γ τροφίμων

Οι μαθητές του τμήματος Γ΄Τροφ, την Παρασκευή 2/2/2024, στα πλαίσια του μαθήματος «Βιολογική Γεωργία», επισκέφθηκαν την 36η Agrotica Διεθνή έκθεση στην Θεσσαλονίκη.

Έγινε ξενάγηση- επίσκεψη, σχεδόν σε όλα τα περίπτερα της έκθεσης, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση και προσοχή στα περίπτερα, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων(ΥΠΑΑΤ), των εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Γεωργικών Μηχανημάτων και περιπτέρων που πρόβαλλαν καινοτόμες εφαρμογές στην γεωργία και την Βιολογική Γεωργία.

Στόχοι της επίσκεψης:

  • Να δουν οι μαθητές, καινοτόμες εφαρμογές στην Γεωργία.
  • Να αντιληφθούν την αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, μέσα από την χρήση των νεών τεχνολογιών.
  • Να συνδέσουν την θεωρητική γνώση, με την εφαρμοζόμενη τεχνολογία στην γεωργική παραγωγή και ιδιαίτερα στην Βιολογική Γεωργία.

 fk agrotica24img1

 

fk agrotica24img2

 

fk agrotica24img3

 

 

 

Η επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ- meat company»

  

apopapmeatcomp img1     apopapmeatcomp img2

 

Η επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ- meatcompany», πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, στο Λαμπρινό Ξάνθης, με το τμήμα Γ΄ τροφίμων. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του εργαστηριακού μαθήματος «Μεταποίηση Ζωικών Προϊόντων».

Στόχοι της επίσκεψης:

  • Οι μαθητές παρακολούθησαν και βίωσαν την διαδικασία παραγωγής- μεταποίησης και συσκευασίας των προϊόντων κρέατος.
  • Οι μαθητές βίωσαν και συζήτησαν τις δυνατότητες μελλοντικής επαγγελματικής ενασχόλησης τους, στην επιχείρηση.
  • Συνδέθηκε και έγινε κατανοητό, το πρακτικό και θεωρητικό μέρος του μαθήματος, με τις πραγματικές συνθήκες παραγωγής.

 

Λίγα λόγια για την επιχείρηση:

Η εταιρεία «Απόστολος Παπαδόπουλος meatcompany», είναι μια τρίτης γενιάς οικογενειακή επιχείρηση, παραγωγής – μεταποίησης – συσκευασίας και εμπορίας κρέατος και κρεατοσκευασμάτων.

Βρίσκεται στο Λαμπρινό Ξάνθης και δραστηριοποιείται στο ιδιόκτητο Πάρκο παραγωγής έκτασης 55.000 τ.μ.

Η εταιρεία έχει έντονα περιβαλλοντικό Πρόσωπο, καθώς:

  • Πραγματοποιεί συστηματικό διαχωρισμό υλικών για ανακύκλωση.
  • Έχει εγκατεστημένα φωτοβολταϊκά, για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Από την επεξεργασία των υγρών αποβλήτων παράγει βιοαέριο, που διαθέτει για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Καινοτομεί στην επεξεργασία υγρών υπολειμμάτων, με μεγάλη περιεκτικότητα σε λίπη (το 2018 βραβεύτηκε με το Environmental Award ).

 

 

 

 

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του κτήματος Καρακώστα στα Άβδηρα Ξάνθης

Την Τετάρτη 06 Δεκεμβρίου, με το τμήμα ΓΤΡΟΦ και συγκεκριμένα στο πλαίσιο του εργαστηριακού μαθήματος «Μεταποίηση Φυτικών Προϊόντων» και «Βιολογικής Γεωργίας» του τομέα Γεωπονίας. Έγινε ξενάγηση στους χώρους του αμπελιού, του αποστακτηρίου  και του οινοποιείου. 

 

Έγινε ξενάγηση στους χώρους του αμπελιού, του αποστακτηρίου  και του οινοποιείου. Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τη διαδικασία καλλιέργειας και συλλογής των σταφυλιών, απόσταξης, παραγωγής και εμφιάλωσης κρασιού, αποθήκευσης και προώθησης στην αγορά. Αναλύθηκαν οι μέθοδοι φυτοπροστασίας, αλκοολικής ζύμωσης και εμπορίας-εξαγωγών.

Επίσης έγινε επίδειξη του σύγχρονουσυστήματος μετεωρολογικών δεδομένων και πρόβλεψης ασθενειών για το αμπέλι, που περιλάμβανε αγρομετεωρολογικό σταθμό και μονάδες αισθητήρωνμε αισθητήρες υγρασίας εδάφους και υγρασίας φύλλου.

 

Στόχοι της επίσκεψης:

  • Οι μαθητές έμαθαν για την βιολογική καλλιέργεια του αμπελιού και βίωσαν την διαδικασία οινοποίησης και την διαδικασία απόσταξης και παραγωγής του τσίπουρου.
  • Συνδέθηκε και συσχετίστηκε το πρακτικό και θεωρητικό μέρος του μαθήματος «Βιολογική Γεωργία» και του μαθήματος «Μεταποίηση Φυτικών Προϊόντων» με τις πραγματικές συνθήκες παραγωγής – μεταποίησης και εμφιάλωσης του προϊόντος(Κρασί).
  • Οι μαθητές αντελήφθησαν την δυνατότητα επαγγελματικών διεξόδων και ενασχόλησης τους, στον τομέα αυτό (Αμπελουργία).

 

 ktima avdira img1

 

Λίγα λόγια για την επιχείρηση:

-   Η επιχείρηση βρίσκεται στα Άβδηρα Ξάνθης (Αμπελώνας- οινοποιείο), είναι μονάδα βιολογικής καλλιέργειας 30 στρεμμάτων Αμπελιού και τα παραγόμενα προϊόντα(Σταφύλια) διαθέτει εξολοκλήρου για οινοποίηση και τα στέμφυλα για παραγωγή τσίπουρου.

- Η επιχείρηση του Καρακώστα Αναστ. Είναι οικογενειακή επιχείρηση με κάθετη οργάνωση.

- Τα υπολείμματα οινοποιίας χρησιμοποιούνται για προσθήκη ως οργανική ουσία στον αμπελώνα.

 

 

 

 

Εκπαιδευτική εκδρομή στην Agrotica 2024 - ΒΠ και ΓΠ

Παρασκευή 2/2/2024 πραγματοποιήθηκε εκδρομή των τμημάτων ΓΠ και ΒΠ στην Agrotica όπου επισκεφθήκαμε πολλά περίπτερα με ιδιαίτερη έμφαση σε αυτά που συνδύαζαν την τεχνολογία και την πληροφορική με την Γεωπονία. Η επίσκεψη είχε θετικό αντίκτυπο στους μαθητές γιατί μπορέσαν να αντιληφθούν το ότι η ειδικότητα που επέλεξαν έχει εφαρμογές σε πολλά διαφορετικά πεδία της καθημερινής ζωής. Στόχος της εκδρομής ήταν να ανοίξουν οι ορίζοντες των μαθητών και να αποκτήσουν περισσότερα κίνητρα ώστε να αφοσιωθούν στις σπουδές τις οποίες έχουν επιλέξει κάτι που επιτεύχθηκε σε μεγάλο βαθμό.

thes1

 

thes2

 

thes3

 

 

 

 

 

© Copyright 2014 - 2024, 2ο ΕΚ ΞΑΝΘΗΣ. All Rights Reserved.