2ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΞΑΝΘΗΣ

  • Main-slider

    Τoμέας Πληροφορικής  -  Informatics

  • Main-slider

    Τομέας Ηλεκτρονικής  -  Electronics

  • Main-slider

    Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος  -  Agriculture, Food and Environment

  • Main-slider

    Τομέας Οικονονομίας και διοίκησης  -  Economics and Management

  • Main-slider

    Τομέας Υγείας και πρόνοιας - Health and Providence

space line

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
plinetxan link
 
 
 
 
 
 
digitalsch link
 
iep link
 
safernet link
 
pegasus link
 
 
 
 

 institution home  Σας καλωσορίζουμε στο δικτυακό μας τόπο.

Το 2ο ΕΚ (Εργαστηριακό Κέντρο) Ξάνθης στοχεύει στην σωστή και άρτια εργαστηριακή εκπαίδευση των μαθητών/τριών της τεχνικής-επαγγελματικής εκπαίδευσης σε πλήρως οργανωμένα εργαστήρια, ώστε να τους βοηθήσει και να τους προετοιμάσει για να ενταχθούν επαγγελματικά στην αγορά εργασίας.

Το 2ο ΕΚ Ξάνθης ανήκει στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση Ξάνθης και υποστηρίζει την εκπαίδευση των μαθητών/τριών του 1ου ΕΠΑΛ Ξάνθης, του ΙΕΚ Ξάνθης και του 4ου ΓΕΛ Ξάνθης. Συστεγάζεται με το 1ο ΕΠΑΛ Ξάνθης και το ΙΕΚ Ξάνθης.

Μάιος 2024
ΚΔΤΤΠΠΣ
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
epal1 lnk iek lnk Sch rules2 link ekthesi apotimisis 2EKxan
draseis 2EKxan

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Τυροκομική Επιχείρηση "Ιωάννης Δουκίδης & Υιοί"

Η επίσκεψη στην Τυροκομική Επιχείρηση «Ιωάννης Δουκίδης & Υιοί», που εδρεύει στην Βιομηχανική περιοχή Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024,με το τμήμα Γ΄ Τροφίμων του τομέα Γεωπονίας. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του εργαστηριακού μαθήματος «Αρχές Επεξεργασίας Τροφίμων» και Ασφάλεια τροφίμων.

Συνοδοί εκπαιδευτικοί: Καραλίδης Φώτιος, Μπακαλίδης Γεώργιος, Χαβουζούδη Αλεξία

Στόχοι της επίσκεψης:

  • Να παρακολουθήσουν οι μαθητές την διαδικασία παραδοσιακής τυροκόμησης με την σύγχρονη τεχνογνωσία.

  • Να μάθουν για την κατηγοριοποίηση των τυριών όπως σκληρότητα, ωρίμανση, προέλευση γάλακτος.

  • Να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με επαγγελματίες και να προβληματιστούν σχετικά με τη δική τους μελλοντική επαγγελματική αποκατάσταση.

 

Λίγα λόγια για την επιχείρηση:

Η εταιρεία Ιωάννης Δουκίδης  & Υιοί ιδρύθηκε το 1957:

ξεκίνησε από τον παππού, ο οποίος τυροκομούσε στο σπίτι του. Γρήγορα δημιούργησε το δικό του τυροκομείο έξω από το χωριό Ξυλαγανή, όπου βρισκόταν η έδρα της. Την επιχείρηση συνέχισε ο πατέρας του που μπήκε μικρός στο τυροκομείο και κατάφερε να το αναπτύξει σε μια τυροκομική επιχείρηση η οποία στις αρχές της δεκαετίας του 1990, μεταφέρθηκε στη Βιομηχανική Περιοχή Κομοτηνής. Σήμερα, αυτός και τα ξαδέρφια του συμμετέχουν δυναμικά στο μεγάλωμα της επιχείρησης η οποία παράγει φέτα, αγελαδινό τυρί, ανθότυρο, γίδινο τυρί, μυζήθρα και κρέμα, ενώ πρόσφατα ξεκίνησε την παραγωγή ημίσκληρου τυριού.

Τα προϊόντα πωλούνται εδώ και δεκαετίες στις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και εξάγονται σε χώρες του εξωτερικού όπως η Γαλλία, η Γερμανία και άλλες. Η ποιότητα και η υγιεινή είναι παράγοντες που χαρακτηρίζουν την εταιρεία.

DImage 1

 

 

DImage 2

 

DImage 3

 

© Copyright 2014 - 2024, 2ο ΕΚ ΞΑΝΘΗΣ. All Rights Reserved.