
Η επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ- meatcompany», πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, στο Λαμπρινό Ξάνθης, με το τμήμα Γ΄ τροφίμων. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του εργαστηριακού μαθήματος «Μεταποίηση Ζωικών Προϊόντων».
Στόχοι της επίσκεψης:
- Οι μαθητές παρακολούθησαν και βίωσαν την διαδικασία παραγωγής- μεταποίησης και συσκευασίας των προϊόντων κρέατος.
- Οι μαθητές βίωσαν και συζήτησαν τις δυνατότητες μελλοντικής επαγγελματικής ενασχόλησης τους, στην επιχείρηση.
- Συνδέθηκε και έγινε κατανοητό, το πρακτικό και θεωρητικό μέρος του μαθήματος, με τις πραγματικές συνθήκες παραγωγής.
Λίγα λόγια για την επιχείρηση:
Η εταιρεία «Απόστολος Παπαδόπουλος meatcompany», είναι μια τρίτης γενιάς οικογενειακή επιχείρηση, παραγωγής – μεταποίησης – συσκευασίας και εμπορίας κρέατος και κρεατοσκευασμάτων.
Βρίσκεται στο Λαμπρινό Ξάνθης και δραστηριοποιείται στο ιδιόκτητο Πάρκο παραγωγής έκτασης 55.000 τ.μ.
Η εταιρεία έχει έντονα περιβαλλοντικό Πρόσωπο, καθώς:
- Πραγματοποιεί συστηματικό διαχωρισμό υλικών για ανακύκλωση.
- Έχει εγκατεστημένα φωτοβολταϊκά, για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
- Από την επεξεργασία των υγρών αποβλήτων παράγει βιοαέριο, που διαθέτει για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
- Καινοτομεί στην επεξεργασία υγρών υπολειμμάτων, με μεγάλη περιεκτικότητα σε λίπη (το 2018 βραβεύτηκε με το Environmental Award ).