2ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΞΑΝΘΗΣ

  • Main-slider

    Τoμέας Πληροφορικής  -  Informatics

  • Main-slider

    Τομέας Ηλεκτρονικής  -  Electronics

  • Main-slider

    Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος  -  Agriculture, Food and Environment

  • Main-slider

    Τομέας Οικονονομίας και διοίκησης  -  Economics and Management

  • Main-slider

    Τομέας Υγείας και πρόνοιας - Health and Providence

space line

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
plinetxan link
 
 
 
 
 
 
digitalsch link
 
iep link
 
safernet link
 
pegasus link
 
 
 
 

 institution home  Σας καλωσορίζουμε στο δικτυακό μας τόπο.

Το 2ο ΕΚ (Εργαστηριακό Κέντρο) Ξάνθης στοχεύει στην σωστή και άρτια εργαστηριακή εκπαίδευση των μαθητών/τριών της τεχνικής-επαγγελματικής εκπαίδευσης σε πλήρως οργανωμένα εργαστήρια, ώστε να τους βοηθήσει και να τους προετοιμάσει για να ενταχθούν επαγγελματικά στην αγορά εργασίας.

Το 2ο ΕΚ Ξάνθης ανήκει στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση Ξάνθης και υποστηρίζει την εκπαίδευση των μαθητών/τριών του 1ου ΕΠΑΛ Ξάνθης, του ΙΕΚ Ξάνθης και του 4ου ΓΕΛ Ξάνθης. Συστεγάζεται με το 1ο ΕΠΑΛ Ξάνθης και το ΙΕΚ Ξάνθης.

Απρίλιος 2024
ΚΔΤΤΠΠΣ
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
epal1 lnk iek lnk Sch rules2 link ekthesi apotimisis 2EKxan
draseis 2EKxan

 

Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του κτήματος Καρακώστα στα Άβδηρα Ξάνθης

Την Τετάρτη 06 Δεκεμβρίου, με το τμήμα ΓΤΡΟΦ και συγκεκριμένα στο πλαίσιο του εργαστηριακού μαθήματος «Μεταποίηση Φυτικών Προϊόντων» και «Βιολογικής Γεωργίας» του τομέα Γεωπονίας. Έγινε ξενάγηση στους χώρους του αμπελιού, του αποστακτηρίου  και του οινοποιείου. 

 

Έγινε ξενάγηση στους χώρους του αμπελιού, του αποστακτηρίου  και του οινοποιείου. Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τη διαδικασία καλλιέργειας και συλλογής των σταφυλιών, απόσταξης, παραγωγής και εμφιάλωσης κρασιού, αποθήκευσης και προώθησης στην αγορά. Αναλύθηκαν οι μέθοδοι φυτοπροστασίας, αλκοολικής ζύμωσης και εμπορίας-εξαγωγών.

Επίσης έγινε επίδειξη του σύγχρονουσυστήματος μετεωρολογικών δεδομένων και πρόβλεψης ασθενειών για το αμπέλι, που περιλάμβανε αγρομετεωρολογικό σταθμό και μονάδες αισθητήρωνμε αισθητήρες υγρασίας εδάφους και υγρασίας φύλλου.

 

Στόχοι της επίσκεψης:

  • Οι μαθητές έμαθαν για την βιολογική καλλιέργεια του αμπελιού και βίωσαν την διαδικασία οινοποίησης και την διαδικασία απόσταξης και παραγωγής του τσίπουρου.
  • Συνδέθηκε και συσχετίστηκε το πρακτικό και θεωρητικό μέρος του μαθήματος «Βιολογική Γεωργία» και του μαθήματος «Μεταποίηση Φυτικών Προϊόντων» με τις πραγματικές συνθήκες παραγωγής – μεταποίησης και εμφιάλωσης του προϊόντος(Κρασί).
  • Οι μαθητές αντελήφθησαν την δυνατότητα επαγγελματικών διεξόδων και ενασχόλησης τους, στον τομέα αυτό (Αμπελουργία).

 

 ktima avdira img1

 

Λίγα λόγια για την επιχείρηση:

-   Η επιχείρηση βρίσκεται στα Άβδηρα Ξάνθης (Αμπελώνας- οινοποιείο), είναι μονάδα βιολογικής καλλιέργειας 30 στρεμμάτων Αμπελιού και τα παραγόμενα προϊόντα(Σταφύλια) διαθέτει εξολοκλήρου για οινοποίηση και τα στέμφυλα για παραγωγή τσίπουρου.

- Η επιχείρηση του Καρακώστα Αναστ. Είναι οικογενειακή επιχείρηση με κάθετη οργάνωση.

- Τα υπολείμματα οινοποιίας χρησιμοποιούνται για προσθήκη ως οργανική ουσία στον αμπελώνα.

 

 

 

 

© Copyright 2014 - 2024, 2ο ΕΚ ΞΑΝΘΗΣ. All Rights Reserved.